lauantai 22. helmikuuta 2014

Linjalla leivontaa

Lihapiirakoiden valmistusta linjalla. 
Opiskelijat ovat kaulanneet pitkän kaulauksen kaulauskoneella lihapiirakkataikinaa, jonka jälkeen he siirtävät kaulauksen linjalle, jossa on lihapiirakan pohjaan soveltuva terä asetettu paikoilleen, joka leikkaa tasakokoisia taikina-aihioita.
 Lihapiirakkaan on valmistettu herkullinen täyte jauhelihasta, riisistä, kananmunasta sekä mausteista.


Riisi- ja porkkanapiirakoiden valmistusta linjalla. Piirakoita tehdessä opitaan oikea rypytystekniikka, rypytys aloitetaan piirakka-aihiosta alhaalta ylöspäin rypyttäen. 

Opiskelijat keittivät piirakoihin puuron yhdistelmäuunissa. Useat leipomot, jotka tekevät paljon piirakoita, eivät keitä puuroa itse leipomoissa, vaan se tulee valmiina puurona vakuumipakkauksissa leipomoihin.