keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Saksanpähkinäkakku



SAKSANPÄHKINÄKAKKU   (20 palaa kakkua)

Kakun pohja:

200 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
200 g saksanpähkinöitä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohu- tai vispikermaa

Kuorrutus:

75 g voita
6 dl tomusokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:

125 g saksanpähkinöitä

Valmistusohje:

Kakun pohja:
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuoroin kerman kanssa taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on n. 22 cm. Paista 175 asteessa 50-60 min. Kokeile hammastikulla onko kakku kypsä, jos taikinaa tarttuu tikkuun paista kakkua vielä 5-10 min. Jäähdytä kakkupohja.

Kuorrutus:
Sekoita pehmeä rasva, tomusokeri, tuorejuusto ja vaniljasokeri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.
Voit leikata kakkupohjan kahteen osaan ja täyttää sen ½ kuorruteseoksella. Tai voit tehdä kakun niin, että et leikkaa sitä lainkaan osiin vaan levität kuorruteseoksen vain sen pintaan. Voit levittää kuorrutteen niin, että keinuttelet pehmeän täyteen pieniksi laineiksi kakun reunoille ja pinnalle, jolloin pinta on ”elävemmän” näköinen kuin sileäksi levittäen. 


Koristeleminen;
Koristele pinta kokonaisilla saksanpähkinöillä ja kakun reunat halutessasi vielä saksanpähkinärouheella.

Vinkki! Pähkinät voit korvat muillakin pähkinöillä jos et pidä saksanpähkinöistä. Kakku säilyy mehevänä jääkaapissa useita päiviä.  Kakku säilyy hyvin myös pakastettuna.